Dementie Steenwijkerland

Belangenbehartigers

Theo Versteeg, Kees Mol, José Settels en Jannes Bennink (van links naar rechts) zijn alle vier belangenbehartigers bij Alzheimer Nederland.
Wij werken samen bij het draaien van de Alzheimercafés in Steenwijkerland en zijn tot de gezamenlijke conclusie gekomen dat er meer nodig is voor de kwaliteit van het leven van een dementerend mens en niet te vergeten om de positie van de mantelzorger te verbeteren.

Er heerst nog altijd een taboe op dementie, in de beeldvorming wordt vaak alleen aan de laatste fase van de ziekte gedacht.
Doordat niet iedereen goed op de hoogte is van dementie en hoe deze ziekte zich doorgaans ontwikkelt, gebeurt het nog te vaak dat er negatief tegenaan wordt gekeken of dat mensen er soms zelfs wat huiverig voor zijn.

Wij als belangenbehartigers willen ons inzetten voor een dementievriendelijke gemeenschap.
Zodat personen met dementie en hun naasten/mantelzorgers zoveel mogelijk hun plek in de eigen woonomgeving en lokale gemeenschap kunnen houden.
Iedereen kan hier een steentje aan bijdragen; bijvoorbeeld mensen die in de horeca werken, winkeliers, sport- en cultuurverenigingen.
Door goede informatie beschikbaar te stellen aan winkelpersoneel, agenten, bankmedewerkers enzovoorts, kunnen we er aan meehelpen dat er minder vragen en onduidelijkheden zijn rond het ziekteproces van dementie.

Wilt u contact met een van de belangenbehartigers?
Dan kan dat ook via info@demementie-steenwjkerland.nl.
Bellen kan natuurlijk ook: 0522 - 234111.

Telefoon

Casemanager Dementie:
0522 23 41 11