Terug naar nieuws 'Dag mama' komt naar Noorderboog!
19 augustus 2019

'Dag mama' komt naar Noorderboog!

‘Dag mama’ gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor dochter hoe daarmee om te gaan.

 

Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig.

Door middel van de prachtige muziek en levensechte scenes kruip je in de huid van de mens met dementie. Je beleeft én begrijpt op ongekende wijze wat de ziekte met hem of haar doet. Met de selectie van inzichten en handvatten uit psychologie en hersenkunde kun je vervolgens het béste geven. Zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn. Voor iedereen. Wanneer je gedragingen begrijpt, stress kunt verminderen en (optimaal) contact kunt maken, is er nog zoveel mogelijk.

Omgaan met dementie is ook omgaan met jezelf. Daarom vergroot ‘Dag Mama’ niet enkel jouw begrip voor de mens met dementie, maar ook voor je eigen reacties in de omgang. Hoe beter je hiermee kunt omgaan,  hoe meer je kunt betekenen, voor de mens met dementie én voor elkaar.

 

Op dinsdag 8 oktober 2019 in de middag komt deze voorstelling speciaal voor Noorderboog in de Meenthe in Steenwijk. Er is beperkt plaats voor externe gasten.

 


Nieuws & Nieuwtjes