Shape logo

Belangenbehartigers

Tiny Dragt, Gerda van Groeningen, Bianca Smit (dementheek) en Paula Bierma (Sociaal werk De Kop) zijn belangenbehartigers bij Alzheimer Nederland. Samen hebben we geconcludeerd dat er meer nodig is voor de kwaliteit van het leven van mensen met dementie, en om de positie van de mantelzorger te verbeteren.

Er heerst nog altijd een taboe op dementie; in de beeldvorming wordt vaak alleen aan de laatste fase van de ziekte gedacht. Doordat niet iedereen goed op de hoogte is van dementie en hoe deze ziekte zich doorgaans ontwikkelt, gebeurt het nog te vaak dat er negatief tegenaan wordt gekeken of dat mensen er soms zelfs wat huiverig voor zijn. Wij als belangenbehartigers zetten ons in voor een dementievriendelijke gemeenschap. Zodat personen met dementie en hun naasten/mantelzorgers zoveel mogelijk hun plek in de eigen woonomgeving en lokale gemeenschap kunnen houden. Iedereen kan hier een steentje aan bijdragen, bijvoorbeeld mensen die in de horeca werken, winkeliers, sport- en cultuurverenigingen.

Door goede informatie beschikbaar te stellen aan winkelpersoneel, agenten, bankmedewerkers enzovoorts, kunnen we er aan meehelpen dat er minder vragen en onduidelijkheden zijn rond het ziekteproces van dementie.

Wilt u contact met een van de belangenbehartigers?

Dat kan via [email protected]

Bellen kan ook: (0521) 38 55 85.

 


Nieuws & Nieuwtjes